Amortizoare Bicicleta

164Produse afisate
Vezi:
Filtre

Amortizor bicicleta

Suspensia spate se gaseste doar la bicicletele de munte cu suspensie integrala si este denumita, in mod obisnuit, amortizor spate.

Care este rolul amortizorului spate?

Functia unui amortizor este de a permite rotii sa urmeze curbura drumului, fara a misca prea mult bicicleta. Amortizorul reduce socurile pe care le primeste suspensia atunci cand treceti peste denivelari sau pe teren accidentat, sporind controlul pe care il aveti asupra bicicletei si diminuand implicit oboseala dvs.

Daca vibratiile mici sunt preluate in cea mai mare parte de cauciucurile bicicletei, un amortizor spate de bicicleta permite “aplatizarea”neregulilor mai mari ale terenului, prin comprimare si expansiune. In timp ce face acest lucru, permite rotii sa se deplaseze in sus si in jos in raport cu cadrul bicicletei astfel incat se reduce efectul gropilor si al denivelarilor. Dupa compresie se extind relativ treptat la pozitia initiala, nu sar inapoi ca o minge.

Bicicletele cu suspensie integrala folosesc atat articulatia suspensiei cat si amortizorul spate , pentru a va oferi control mai bun si tractiune sporita, mai ales cand rulati pe terenuri mai dificile, cum ar fi trasee cu pietre, cu gropi sau cu radacini de copaci.

Amortizoare spate bicicleta MTB

In functi de resortul utilizat exista 3 tipuri de amortizoare spate:

  • amortizor spate cu suspensie pneumatica
  • amortizor spate cu suspensie spirala
  • amortizor spate umplut cu ulei

Amortizoarele cu arc sunt cele mai comune. Acestea folosesc un resort metalic pentru a absorbi socurile si vibratiile. In general, sunt mai putin costisitoare decat alte tipuri de amortizoare si sunt usor de intretinut. Cu toate acestea, ele sunt mai rigide si mai putin eficiente pe terenuri foarte accidentate.

Amortizoarele pneumatice sunt o alternativa la amortizoarele cu arc. Acestea utilizeaza aer comprimat pentru a absorbi socurile si vibratiile, sunt, de obicei, mai scumpe decat cele cu arc, dar sunt mai “moi” și mai eficiente pe teren accidentat.

Amortizorul cu suspensie pneumatica (cu compresie de aer) poate sa nu fie atat de suplu ca si cel cu spirala, dar se potriveste mai bine marii majoritati de ciclisti, deoarece acesta se poate regla pentru a se potrivi preferintelor individuale de mers.

Amortizoarele umplute cu ulei sunt un alt tip de amortizoare pentru bicicletele de munte. Acestea folosesc ulei pentru a absorbi socurile si vibratiile, dar sunt mai scumpe decat alte tipuri de amortizoare. Sunt insa foarte eficiente pe teren accidentat si ofera o durabilitate mare.

Gama noastra larga de amortizoare spate si alte piese disponibile la Planet Bike este de la marci de top precum Burgtec, Fox, Manitou, Ohlins, samd.

Fiind o componenta esentiala pentru a avea o experienta de rulare confortabila si sigura pe un teren accidentat este important sa alegeti tipul corect de amortizor, tinand cont si de nevoile dumneavoastra, si de tipul de bicicleta pe care il aveti, dar si de buget. Aveti nevoie de recomandari? Contactati-ne!

CATEGORII PRODUSE